Handwerk

Een berichtje van curieuzeneuspiet

Vorig jaar op 15 november kregen we voor het eerst bezoek van curieuzeneuspiet. Vanaf die dag haalde hij elke nacht een leuk grapje uit terwijl hij voor Sinterklaas een oogje in het zeil kwam houden. 


Het idee haalde ik van pinterest. In Amerika hebben ze de ‘elf on the shelf’ die hetzelfde doet maar voor de kerstman. Super idee vond ik, maar hier weten de kids dat de pakjes onder de kerstboom door ons gekocht worden. Spijtig, … hoe kon ik daar een mouw aan passen?

En zo kreeg ik het idee voor curieuzeneuspiet, maar waar vind je er één? Na een tijdje zoeken vond ik een leuk patroontje op deze pagina en dus maakte ik hem zelf.

Het was leuk om hem elke avond weer iets anders te laten doen, of hem ergens anders te verstoppen en dan ’s ochtends te zien hoe ze hem gingen zoeken en kijken wat hij nu weer had uitgespookt. Zoals:

 Een tekening gemaakt met chocolade kleurtjes (Hema)

Of een snoeppizza (Hema) gebakken in de oven

De polonaise dansend met alle knuffeldieren en poppen

Gevangengenomen door de legomannetjes

En nog veel meer 🙂

En vandaag zat er een postkaart in de brievenbus ‘uit Spanje’. Een kleine voorbode voor een leuke periode die er binnen enkele maanden zit aan te komen.

Ik kijk er zelf al even hard naar uit als zij. Nu enkel nog wat ideetjes opdoen en dan kan curieuzeneuspiet er weer 20 dagen invliegen.

Wordt zeker vervolgd. Wie weet is dit het begin van een nieuwe vlaamse traditie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s