Over Tamara

Wie ben ik, wat doe ik en wat drijft me?

Mijn naam is Tamara Martens en ik ben net 36 jaar geworden. Ik ben moeder van 4 kinderen, 3 jongens en 1 meisje. De jongens (13, 12 & 8), komen uit mijn vorige relatie en wonen bij hun vader. 1 à 2 weekends per maand komen zij bij ons. Mijn dochtertje is 5 jaar. Ik probeer hen ook wat creativiteit mee te geven. Bij de een gaat dat al beter dan de ander.

Zelf kreeg ik het creatieve ook met de paplepel mee. Mijn vader was beroepsmilitair in Soest en mijn moeder bleef thuis voor mezelf en mijn broer. Ze ging op zoek naar een creatieve cursus die ze kon volgen om zichzelf bezig te houden. Het liefst had ze patchwork willen leren, maar dat werd daar niet gegeven. Het werd kantklossen, ze deed dat graag en kon het goed en toen ze terug naar België verhuisden begon ze daar ook les in te geven. Toen ik 7 jaar was heeft ze het mij ook geleerd.

In 1992 opende ze een handwerkwinkeltje in Boechout waar ze vooral patchworkspulletjes, maar ook verschillende andere handwerken verkocht. Ze organiseerde ook cursussen en de kindercursussen gaf ik. 12 jaar was ik toen en ik heb lesgeven altijd geweldig gevonden. In 1996 sprongen we mee op de kar van het keramiekschilderen. We gingen zelf mallen kopen en een speciale keramiekoven. Toen ik in 1998 18 jaar werd vroeg ik mijn eigen ondernemingsnummer aan n ging beurzen doen met keramiek en een workshop.

Toen ik het ouderlijke huis verliet begon ik ook bij mij thuis cursus te geven. Met de komst van de kinderen en ook een fulltime job buitenhuis hebben we besloten om te stoppen met keramiek gieten.

Na de scheiding ben ik dan gestopt met lesgeven. Tijdens de zwangerschap van mijn dochtertje ben ik terug zelf creatief actief geworden. Haken en fimojuwelen maken vooral. En sinds kort ook weer terug patchwork.

Maar nu we eindelijk in ons nieuwe stekje zitten begint het terug te kriebelen om mijn kennis door te geven. Zowel lijfelijk als digitaal.

Het is mijn ambitie om mijn blog te vullen met allerlei patronen en tutorials. Ik kijk er echt naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s